Civilsamfundet
CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder fra CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder

International forskning i filantropi

CBS Center for Civilsamfundsstudier er en del af The European Research Network on Philanthropy (ERNOP), et forskningsnetværk som skal fremme kvalitetsforskning om filantropi i Europa. I den forbindelse har Center for Civilsamfundsstudier bidraget med data til nedestående fakta ark, der viser uddelinger i europæiske lande på baggrund af forskellige kilder. Af arket fremgår det, at Danmark i 2013 uddelte 2.072 millioner euro fra private husholdninger, arv, private virksomheder, fonde og lotterier. Til sammenligning uddelte Sverige 1.429 millioner euro, Norge 912 millioner euro og Finland 458 millioner euro – Danmark uddeler altså markant mere end de andre skandinaviske lande. Ser man på alle de europæiske lande, er der klart Tyskland og Storbritannien som uddeler flest penge; over halvdelen af de samlede europæiske uddelinger kommer fra disse to lande alene.

Samarbejdet fortsætter i 2017, hvor der sættes fokus på filantropi når CBS Center for Civilsamfundsstudier 12.-14 juli 2017 sammen med ERNOP afholder konferencen: The Changing Face of Philantrophy?

Læs mere om ERNOP på netværkets hjemmeside her.

Factsheet ERNOP