Civilsamfundet
CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder fra CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder

Civilsamfundsstudier ved Folkemødet 2018

CBS Center for Civilsamfundsstudier var til stede ved årets Folkemøde i Allinge. Blandt andet for at fortælle om den aktuelle forskning i socialøkonomisk virksomhed med fokus på manglende sammenhæng i kommunernes strategier i relation til beskæftigelse, indkøb og erhvervsfremme. Videnskabelig assistent Katja Isa Sørensen gennemførte således interviews med nogle af de mange civilsamfundsinstitutioner, der var repræsenteret ved FM 2018, og deltog desuden i paneler ved følgende tre arrangementer:

Debat: ”Gang i Socialøkonomien”. Arrangeret af Selveje Danmark

Debat: ”Gang i Socialøkonomien”. Arrangeret af Selveje Danmark

Vi startede Folkemødet med en debat torsdag eftermiddag hos Selveje Danmark. Debatten omhandlede spørgsmålet om, hvordan man fremmer socialøkonomiske virksomheder og deres mulighed for at gøre en forskel for mennesker, der er langt fra arbejdsmarkedet. Der blev både sat fokus på muligheder og barrierer. Moderator: Jon Krog, branchedirektør, Selveje Danmark

Deltagere: Christina Grøntved, Direktør, Incita, Dorte Bukdahl, centerchef, Socialøkonomisk Kraftcenter, Grennesminde, Vibeke Dømler Beske, Specialkonsulent, Slagelse Kommune, Katja Isa Sørensen, Forskningsassistent, CBS Center for Civilsamfundsstudier.

 

Debat: ”Er socialøkonomisk virksomhed en død sild?”. Arrangeret af Det Socialøkonomiske Telt

Fredag morgen deltog vi i debat med Advokat Line Barfod, der sad i det tidligere Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, og advokat Knud Foldschack, der rådgiver socialøkonomiske virksomheder. Emnet var registreringsordningen for socialøkonomiske virksomheder (RSV) og spørgsmålet om, hvorvidt ordningen overhovedet har haft nogen effekt? Moderator: Maria Pagels, Grennessminde.

Deltagere: Adv. Knud Foldschack, Adv. Line Barfod, Katja Isa Sørensen, CBS Center for Civilsamfundsstudier. 

Læs Danske Kommuners omtale af debatten her.

Debat: ”Er socialøkonomisk virksomhed en død sild?”. Arrangeret af Det Socialøkonomiske Telt

 

Debat: “Sådan laver vi jobs til mennesker i fleksjob”. Arrangeret af Incita

Debat: “Sådan laver vi jobs til mennesker i fleksjob”. Arrangeret af Incita

Fredag eftermiddag deltog vi i en debat arrangeret af Incita, hvor emnet var inklusion af udsatte på arbejdsmarkedet, herunder hvordan man kan tilbyde flere mennesker beskæftigelse i fleksjobs via en mere sammenhængende beskæftigelsespolitik og erhvervspolitik. Moderator: Brita Stallknecht

Deltagere: Frank Andersen, kommunaldirektør Gentofte, Vibeke Rieneck, kommunikationschef DUOS, Christina Grøntved, adm. Direktør Incita, Katja Isa Sørensen, CBS Center for Civilsamfundsstudier.