Civilsamfundet
CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder fra CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder

Fondsregler fungerer imod hensigten

Eksisterende kapitalregler for ikke-erhvervsdrivende fonde er hæmmende for fondenes virke. Det mener Center for Civilsamfundsstudiers Anker Brink Lund, som er i citeret i en artikel fra Danmarks Fonde d. 4. maj 2017:

”Hvis man skal leve op til fondenes grundlæggende formål, så skal alt andet sådan set under­ordnes stifters vilje. Hvis anbringelsesreglerne i praksis fungerer imod hensigten, så er det jo i modstrid med lovens ånd, og det må man vel så se at få lavet om,” udtalte han til nyheds­brevet Danmarks Fonde den 20. april.”

Op mod 8.000 almennyttige fonde lider under de meget lave renter, som i kombination med et sæt rigide kapitalregler for fonde, betyder  færre almennyttige donationer. Flere eksperter mener, at Civilstyrelsens regelsæt for fondsinvesteringer er i konflikt med intentionerne i fondsloven. Men på grund af udflytning til Viborg er styrelsen så trængt på ressourcer, at det ikke er muligt at gennemføre en revidering af reglerne, forklarer styrelsens direktør. ”Men så bør man politisk overveje, om der er andre muligheder for at løse problemet,” siger professor i fondsret, Rasmus Feldthusen.

Læs resten af artiklen fra Danske Fonde her.