Civilsamfundet
CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder fra CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder

Frivillig i Sociologisk Have

Sociologisk have.png

Sommeren er over os, og ligeså er festivalsæsonen. Udover musik, fadøl og festligheder rummer danske festivaler også et interessant element for Center for Civilsamfundsstudiers forskningsarbejde: frivillighed. Et enestående eksempel på frivillighedens mange facetter kan observeres på Roskilde Festivalen. Hver sommer er ca. 30.000 frivillige med til at skabe Danmarks tættest befolket og mest pulserende storby på Dyrskuepladsen i Roskilde. At et event af denne kaliber kan baseres næsten udelukkende på frivillig arbejdskraft er ikke bare fascinerende, men også noget som samfundet uden for boblen kan lære af.

Center for Civilsamfundsstudiers Anker Brink Lund har af flere omgange benytte Roskilde Festivalen som forskningsobjekt, bl.a. i projektet Fra Rio til Roskilde og Projekt Bæredygtig Frivillighed finansieret af Turborgfondet. I år er der ingen store festivalprojekter, men til gengæld har Anker skrevet en klumme om mangfoldigheden blandt frivillige på Roskilde Festival. Den er betitlet Frivillig i Sociologisk Have og er udgivet i festivalens Årsskrift 2016, som kan læses her. Ellers er der blot tilbage at ønske jer alle en rigtig god festivalsommer!