Civilsamfundet
CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder fra CBS Center for Civilsamfundsstudier

Nyheder

Fondsforskere og -praktikere mødes på Carlsberg Academy

Carlsberg Academys historiske bygninger dannede den 12. juli rammer om konferencen The Societal Significance of European Foundations, et poster-baseret møde mellem forskere og praktikere af filantropi. Konferencen var arrangeret af Center for Civilsamfund og blev afholdt i J. C. Jacobsens smukke villa, kendt for sin antikke arkitektoniske stil og den overdådige Pompeij-sal.

Om formiddagen var et udvalg af forskere og praktikere fra ind- og udland inviteret til at præsentere deres forskning og erfaringer gennem oplæg og illustrative posters. Omkring tyve forskere og fonde havde valgt at bidrage med plakater til udstillingen. Under præsentationerne var der rig mulighed for spørgsmål og diskussion af fondes betydning for deres omgivende samfund.

Efter formiddagens frugtbare diskussioner, blev arrangementet om eftermiddagen åbnet op for at omkring halvtreds ekstra gæster kunne opleve poster-udstillingen og få sig en snak om fonde og filantropi. Blandt oplægsholderne var Flemming Besenbacher fra Carlsbergfondet, Marta Rey-Garcia fra Universidad A Coruna og Anker Brink Lund fra CBS. Mellem oplæggene havde gæsterne lejlighed til at stille spørgsmål om de udstillede plakater samt nyde en lokalt brygget forfriskning fra Carlsberg. Center for Civilsamfundsstudier takker for en lærerig konference i filantropiens tegn og for de flotte posterbidrag.

Her på siden vil vi løbende publicere de udstillede posters. Vil du læse mere, er konferencen også omtalt hos Danske Fonde.